Valokuvaus


Kuvagalleriani löydät täältä http://maaritputtonen.kuvat.fi/kuvat/
 
 
 

 **********************


Niin. Valokuvaus. Tuo harrastuksistani kaikista eniten tuulella käyvä. Mutta kumminkin niin äärettömän tärkeä.
Edesmennyt mummini harrasti öljyvärimaalausta. Erään kerran kun kyselin tauluja taas ihaillessani, että oletkos maalannut uusia tauluja. Niin mummini tokaisi jotenkin, en muista sanatarkkaan, että 'een, sudit ja pensselit on olleet koskematta vaikka kuinka kauan. Ei ole tullut innostusta'. Minä siinä sitten ihan suu auki tönötin miettien että mitä hiton innostusta, eikun ottaa sudin käteen ja maalaa jos ei ole muutakaan tekemistä... Ja siinä hetkessä mummi jatkoikin että 'tiedätkö että jos ei ole se innostus, niin ei siitä mitään tule. Olen joskus yrittänyt maalata kun ei ole muutakaan tekemistä, mutta pipariksi se menee. Työlästä on tärpätin kanssa hangata kankaalta epäonnistuneita maalauksia kankaalta pois. Pitää vain odottaa sitä tunnetta että tekee mieli maalalta, sitten se sujuu kuin tanssi vain!' Ja taas mietti nuori Maarit että jaahas vai niin, ainahan mummi osaa maalata, kunhan höpöttää...
Ja tänä päivänä tunnustaudun ihan mummin kaltaiseksi valokuvaajaksi! Jos ei huvita, niin ei huvita. Kamera sai jo välillä ihan rauhassa maata laukussaan jopa kuukausia etten koskenut siihen lainkaan. Kunnes iskee se joku ihme tunne jostain että nyt muuten otan kameran ja kuvaan, mitä vain, kunhan kuvaan! Nojoo. Myönnän että useimmiten se on sitten noita omia koiria vain. Mutta kun se tunne tulee niin kuvattava on :D ! On sitä jotain hyödyllistäkin saanut aikaiseksi kun kotiin on saanut omista kuvauksistaan saanut taulun teetettyä. Mikä muuten sattuu olemaan juurikin tuo orkidea joka tämänkin blogin tuolla yläkuvassa on. Ja muille ihmisille riemua on tuottanut agikisoissa otetut kuvat jo vuosia ja vuosia. Ja nykyään jo toiminimen perustettuani ihan pienoisesti sivutyönäkin. Kuvattu eniten on toki koiria, mutta myös jonkun verran lapsia, parit rippijuhlat, Yo-juhlat, pariskunnan kihlajaiskuvat, hevosia, jne.
Joten jos omien tärkeiden hetkien talteen saaminen kiinnostaa niin ota rohkeasti yhteyttä, katsotaan hinnastoa ja aikaa niin varmasti saadaan aikaan juuri sinullekin sopivaa kuvaussettiä :) Mutta :D Kuinka valokuvausharrastus sitten alkoi...
Voi isä parkaani joka Maarit kymmenen veelle maksoi filmin kehityksen ja kuvat rullan toisensa perään, kuvassa näkyen välillä joko pelkkä hevosen häntä, hännän lisäksi kenties jopa nurmikkoa, ja mitä lie aina. Kuvata täytyi lopputuloksesta viis :D Välillä isän suusta tuli hienovaraista kommenttia että täytyykö niitä räpsiä ihan mielinmäärin... Mutta urhoollisesti hän silti aina minun täyteen räpsimät filmirullat kuviksi kehitti :) Kiitos isi siitä!
Ensimmäisen digikamerani hankin vasta olikohan vuonna 2004, en ole nyt varma. Mutta innokkaasti on kuvattu ja kuvattu ja kuvattu. Painettu nappia ja katsottu mikä asetus tuottaa kuvaan mitäkin. Tällä tiellä ollaan.
Nykyisen kuvausvehkeen virkaa toimittaa Canon EOS 5D Mark IV johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Tuohon sitten rahkeiden mukaan hankin joskus jotain auttavaa lisäkalustoa. Tällä hetkellä putkia on vain kaksi, Canon EF 50mm f/1.4 USM ja Canon EF 70-200mm f/2.8 IS III USM. Myös studiokuvauskalusto löytyy.

Otahan rohkeasti yhteyttä jos olet aina halunnut saada hetkiä tai ihmisiä/eläimiä ikuistettua, järkätään se kuntoon :) !


©️ Maarit Merilä

©️Maarit Merilä

©️Maarit Merilä

©️Maarit Merilä

©️Maarit Merilä

©️Maarit Merilä

©️Maarit MeriläIn memoriam Lola <3 Vuosia vanha kuva. ©️Maarit MeriläEi kommentteja:

Lähetä kommentti